Controversata lege anti-LGBT a guvernului ungar se va aplica în apropierea bisericilor și a școlilor

Proteste ale comunității LGBT în fața Parlamentului de la Budapesta

Conform unui nou decret oficial, controversata lege anti-LGBT a guvernului maghiar, adoptată în iunie, se va aplica în apropierea bisericilor și a școlilor.

Așa-numitul act anti-pedofilie a avut inițial scopul de a spori sancțiunile pentru abuzul asupra copiilor, dar au fost adăugate modificări care interzic ceea ce guvernul de la Budapesta consideră a fi „promovarea homosexualității”. Decretul va intra în vigoare în 30 de zile. Biroul maghiar al Amnesty Internațional susține că legea va „eșua mai devreme sau mai târziu”.

„Între timp, este responsabilitatea tuturor să nu cedăm în fața incitării ticăloase a guvernului la ură”, a se arată într-un comunicat al organizației. După adoptarea legii, mii de oameni s-au alăturat marșului anual Budapest Pride din 24 iulie, pentru a-și arăta sprijinul pentru comunitatea LGBT și pentru a protesta împotriva legislației.

Comisia Europeană a calificat legea drept „o rușine” și a lansat actiuni legale împotriva Ungariei, considerînd legea distriminatorie și împotriva valorilor de toleranță ale Uniunii Europene și încălcînd libertățile individuale.