Secretara de stat a Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru, a subliniat importanța acestui proiect, la evenimentul de lansare din 25 martie.
„Îmbunătățirea condițiilor din școli este esențială pentru ca elevii să aibă performanțe școlare cât mai bune, și să avem cât mai multe școli model”, a precizat Olaru.
Lucrările au fost realizate cu sprijinul financiar al guvernului Cehiei. Ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Jaromír Plíšek, a spus că investițiile făcute reprezintă un răspuns la criza energetică în care s-a pomenit R. Moldova.
„Aceste renovări au fost o soluție la provocările actuale, inclusiv criza energetică și fluxul de refugiați. Mă bucur că elevii și profesorii vor putea învăța în condiții mai bune”, a spus Jaromír Plíšek.
Proiectul a inclus și îmbunătățirea infrastructurii pentru ca procesul de învățământ să fie accesibil și pentru elevii cu nevoi speciale și să contribuie la incluziunea lor socială.
La liceul Teoretic „Matei Basarab” din Chișinău predau 43 de profesori și învață 414 elevi.
Investiția totală în eficiența energetică a fost de peste 10 milioane de lei și a inclus lucrări similare în alte patru instituții din Republica Moldova: Liceul „Alecu Russo” din Chișinău, Liceul „Ștefan cel Mare” din Bălți, Gimnaziul „Taras Șevcenko” din capitală și Liceul „Mihail Ciachir” din Ceadîr-Lunga.
📰 Europa Liberă Moldova este și pe Google News. Abonează-te