Galerie Foto: Dictatori cu arme

Aleksandr Lukașenka, președintele din Belarus, înarmat cu o pușcă automată de asalt Kalașnikov și purtând vestă antiglonț în apropierea Palatului Independenței din Minsk, pe 23 august.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, strângând o pușcă de lunetist în timpul unei rugăciuni care marca finalul Ramadanului, în iunie 2019.

Fostul președinte irakian, Saddam Hussein, trăgând cu pușca în timp ce ține un trabuc în cealaltă mână, în timpul unei parade militare din decembrie 2000.

Președintele rus, Vladimir Putin, testează luneta unei puști de sniper Kalașnikov, la un poligon din Moscova, în septembrie 2019.

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, trage cu un pistol la un poligon dintr-o locație necunoscută.

Generalul Pervez Musharraf, fostul conducător militar al Pakistanului, trage cu un pistol automat de asalt în iulie 2004.

Liderul nordcoreean Kim Jong Un mânuind o armă în ianuarie 2012, la scurt timp după ce a preluat controlul dictaturii comuniste.

Președintele azer Ilham Aliyev țintind cu o pușcă la un poligon din centrul Azerbaidjanului, în 2012.
Longtime Azerbaijani President Ilham Aliyev aims a shotgun at a shooting center in northern Azerbaijan in 2012.

Președintele turkmen Gurbanguly Berdymukhammedov țintește cu o pușcă de asalt în timpl filmării unui video bizar de propagandă, publicat în 2017.

Fostul lider libian, Muammar el Ghaddafi, primește o pușcă de la liderii de triburi, în octombrie 2009.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev și omologul său belarus, Lukașenka, împreună cu fiul de 5 ani (atunci) al acestuia din urmă, în timp ce băiatul pune în teacă un pistol aurit, în 2009. Cadoul a venit din partea lui Medvedev.

Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenka, a uimit lumea lăsându-se fotografiat cu o pușcă automată în timpul protestelor din 23 august. Nu e nici pe departe singurul.