Liderul de la Kiev le-a spus concetățenilor săi că Ucraina a suferit „pierderi serioase” în urma atacului rusesc

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că a rupt relațiile diplomatice cu Moscova și a făcut un apel către toți ucrainenii să ajute la apărarea țării împotriva asaltului rusesc, spunând că li se vor da arme pentru a se alătura luptei.

Vorbind într-o intervenție televizată pe 24 februarie, Zelenski le-a cerut de asemenea rușilor „care nu și-au pierdut onoarea” să protesteze împotriva atacului lansat de guvernul lor împotriva Ucrainei.

Liderul de la Kiev le-a spus concetățenilor săi că Ucraina a suferit „pierderi serioase” în urma atacului rusesc și a făcut apel la donații de sânge. În contextul mai multor relatări contradictorii, un consilier al președintelui ucrainean a făcut cunoscut că aproximativ 40 de ucraineni au fost uciși și cel puțin alți 10 răniți în atac, a relatat Serviciul de știri al posturilor de radio Europa Liberă/Libertatea.

Autoritățile de la Kiev au spus că armata Ucrainei a ripostat la atacul rusesc și au cerut sprijin din partea Occidentului pentru a se apăra.