Linie verde și platformă online pentru cumpărătorii de lemne 

Cetățenii care au întrebări legate de achiziționarea lemnelor de foc sau vor să raporteze tăieri ilicite și probleme în distribuirea masei lemnoase pot apela la linia verde 080010101. Autoritățile pregătesc și o pagină web specială, numită lemne.md.

La ședința guvernului de miercuri, 7 septembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița s-a arătat indignată că elaborarea site-ului întârzie și a cerut ca acesta să fie disponibil cel târziu din 15 septembrie.

### Vezi și... ### Statul va compensa cheltuielile de aprovizionare a populației cu lemne 

Ministra mediului, Iuliana Cantaragiu, a precizat că, între timp, informațiile despre stocurile de lemne pot fi găsite pe site-ul întreprinderii de stat „Moldsilva”.

În contextul crizei gazelor, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că în acest an cetățenii vor putea cumpăra lemne în două tranșe, în lunile septembrie și decembrie, în limita a 5 metri steri per gospodărie.

Ocolurile silvice nu vor mai vinde intermediarilor, iar transportarea lemnelor va fi permisă doar ziua, pentru a preveni tăierile ilicite. Prețurile au rămas la nivelul anului trecut, după ce guvernul a subvenționat agenția „Moldsilva”.

### Vezi și... ### Cetățenii vor putea cumpăra mai multe lemne de foc