Lloyd Austin: SUA își va coordona la nivel internațional orice răspuns la acțiunile Rusiei față de Ucraina

Lloyd Austin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a sugerat că orice răspuns al Statelor Unite la acțiunile Rusiei față de Ucraina va fi realizat în colaborare cu comunitatea internațională. „Orice vom face se va face ca parte a unei comunități internaționale”, a spus Austin astăzi în timpul unei vizite în Coreea de Sud. „Cel mai bun caz însă ar fi să nu vedem nici o incursiune a Rusiei în Ucraina”, a adăugat el, numind accidental Rusia fosta Uniune Sovietică.

Austin a vorbit după ce secretarul de stat american Antony Blinken, care se întâlnește astăzi cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a avertizat Moscova să pună capăt masării de trupe în apropierea graniței cu Ucraina sau va avea de înfruntat sancțiuni dure.

Întrebat dacă reacția SUA va fi strict economică, Austin a refuzat să răspundă direct, spunând doar că vor fi folosite „cele mai bune metode”. Austin și-a exprimat, de asemenea, speranța că Statele Unite și Rusia ar putea colabora pentru „rezolvarea problemelor și scăderea tensiunilor din regiune”.

Austin a vorbit cu reporterii după discuții cu omologul său sud-coreean, Suh Wook, convorbiri centrate pe colaborarea militara dintre cele dpua țări și îndemnând în același timp Coreea de Nord să revină la diplomație.