Londra: Afganistanul nu trebuie să devină un refugiu pentru terorismul global

Șefa diplomației britanice, Liz Truss

Șefa diplomației britanice, Liz Truss, a anunțat că va solicita în cadrul unei reuniuni de astăzi a celor cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU și a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, Chinei și Rusiei să convină asupra unei abordări internaționale coordonate pentru a împiedica Afganistanul să devină un refugiu pentru militanți.

Liz Truss, a spus într-o declarație dinaintea reuniunii că, dacă lumea vrea să evite ca Afganistanul să devină un refugiu pentru terorismul global, „atunci comunitatea internațională - inclusiv Rusia și China - trebuie să acționeze împreună”.

Marea Britanie, care coordonează în prezent așa-numitul grup P5 de membri permanenți ai Consiliului de Securitate, va folosi reuniunea pentru a solicita o mai mare cooperare pentru îmbunătățirea securității internaționale, cu un accent deosebit asupra Afganistanului.

Întâlnirea dintre Guterres, Truss și omologii săi din China, Rusia, Statele Unite și Franța este programată să aibă loc în timpul Adunării Generale a ONU de la New York.