Prim ministrul României: Gazoductul Ungheni-Chişinău a fost finalizat

Președintele Klaus Iohannis și prim ministrul Ludovic Orban

Premierul român Ludovic Orban a anunțat vineri, 7 august, că a fost finalizat gazoductul Ungheni-Chişinău, însă nu a fost făcută o inaugurare. Premierul susține că va exista posibilitatea furnizării de gaze din România în Republica Moldova, relatează presa de la București.

„Am o veste bună să vă dau. Chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiţii extrem de importante pentru România, această investiţie este gata, este vorba de gazoductul Ungheni-Chişinău. Investiţia realizată de Transgaz, investiţie care este finalizată şi care o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova, gaz natural care să provină din România, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc", a spus Orban, citat de Hotnews.

Construirea gazoductului va permite Republicii Moldova – dependentă în acest moment total de gazul rusesc – să-și diversifice sursele de aprovizionare cu energie, dar, pentru moment, nu este clar de unde va proveni gazul care să fie furnizat pe noua conductă.