Lupte crâncene printre ruinele din Avdiivka

Forțele ucrainene trag cu un lansator de grenade antitanc SPG-9 asupra trupelor rusești în orașul Avdiivka, în estul Ucrainei, pe 8 noiembrie.

Trupele rusești încearcă de mai multe săptămâni să încercuiască acest oraș, important centru industrial, dar au întâmpinat o rezistență acerbă din partea ucrainenilor.

Fotograful RFE/RL, Serhi Nujnenko, a mers pe linia frontului, unde s-a întâlnit cu apărătorii din Avdiivka, care au rezistat în multe confruntări grele cu trupele rusești.

Un locuitor din zonă lângă casele avariate.

Înainte de război, Avdiivka avea o populație de aproximativ 30.000 de persoane, dar se estimează că au mai rămas doar 1.600 de persoane în orașul devastat, unde nu există electricitate sau apă curentă.

Un soldat ucrainean lângă o clădire de apartamente avariată. 

Un important nod de trafic, Avdiivka, se află la doar 15 kilometri nord de orașul Donețk, ocupat de Rusia. Acesta se află sub asediu de când Moscova a lansat o ofensivă majoră la începutul lunii octombrie.

Rita, o localnică, salvând o pisică. Vecina ei, Raisa, taie lemne de foc.

Ambele tabere dezlănțuie bombardamente nimicitoare, astfel că locuitorii trebuie să se refugieze în subsolurile clădirilor distruse.
 

Oleksandr, un localnic, taie lemne de foc.

Deși Avdiivka are „un centru de invincibilitate” - un centru de sprijin umanitar care oferă hrană, căldură, energie electrică și refugiu - a devenit extrem de periculos pentru rezidenți să se aventureze până acolo.

Un membru al Gărzii Naționale a Ucrainei trage cu mortiera asupra trupelor rusești.

O unitate specială de poliție cunoscută sub numele de „Îngerii Albi” încearcă să-i convingă pe localnici să plece.

Un localnic se plimbă pe lângă clădirile grav avariate. 

Presa locală relata pe 13 noiembrie că Îngerii Albi au evacuat două cadavre ale unor victime care au fost ucise în urma bombardamentului unei zone rezidențiale din Avdiivka.

Soldații ucraineni trăgând asupra pozițiilor rusești văzuți dintr-o clădire distrusă de lupte.

Statul Major General al armatei ucrainene a anunțat la începutul zilei de 13 noiembrie că forțele Kievului au purtat peste 70 de lupte corp la corp în direcțiile Kupiansk, Bahmut și Avdiivka.

Fotograful RFE/RL Serhi Nujnenko s-a aventurat pe linia frontului din Avdiivka, unde trupele rusești încearcă de câteva săptămâni să cucerească orașul devastat, întâmpinând însă o rezistență acerbă din partea ucrainenilor.