Opoziția din Macedonia de Nord se declară câștigătoarea alegerilor locale de duminică

Duminică, în Macedonia de Nord au avut loc alegeri locale, 17 octombrie 2021.

Partidul Democrat de opoziției, partid de centru dreapta, s-a declarat învingătorul alegerilor locale de duminică, din Macedonia de Nord, după ce a câștigat din primul tur cel puțin 20 de curse de primar. Rezultatele oficiale nu au fost încă publicate.

Cursa pentru primăria generală a capitalei Skopje rămâne deschisă și este probabil că va fi decisă într-un tur de balotaj între candidatul partidului Social-Democrat de guvernare și cel al opoziție conservatoare.

A doua rundă este programată pe 31 octombrie.

Partidul Democrat de opoziție a câștigat majoritatea locurilor de consilier și în cel puțin 50 de municipalități, tot din primul tur, a anunțat liderul partidului, Hristijan Mickoski.

Potrivit premierul Zoran Zaebv, partidul său Social Democrat conduce în cursele pentru 36 de primari. Zaev a spus că este încrezător că partidul său va ajunge pe primul loc după a doua rundă.

Rezultatele generale, dacă ar fi confirmate, ar reprezenta o scădere a sprijinului pentru partidul Social Democrat care în alegerile din 2017 câștigase 57 de funcții de primar.

Prezența la vor în alegerile locale de duminică a fost de 49%. Rezultatele finale sunt așteptate în după-amiaza zilei de 18 octombrie.