Mai multe bunuri ale fostului președinte Igor Dodon au fost puse sub sechestru

Igor Dodon, 22 iunie 2022

Fostul președinte Igor Dodon a fost din nou chemat joi, 23 iunie, la Procuratura Anticorupție pentru a fi informat că i s-a pus sechestru pe mai multe bunuri, inclusiv casa familiei din Chișinău.

S-a pus sechestru pe bunuri din satele Sadova (satul natal al fostului președinte) și Molovata, precum și pe patru automobile.

Este vorba de bunuri imobile deținute personal de Dodon, sau prin intermediari. Măsura a fost luată pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a bunurilor, relatează presa de la Chișinău.

Igor Dodon, reținut pe 24 mai după o serie de percheziții, se află în arest la domiciliu, cercetat penal în așa-numitul dosar „kuliok”. El este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării unui partid politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Marți, 21 iunie, Judecătoria Chișinău a prelungit cu încă 30 de zile arestul la domiciliu pentru Igor Dodon.

Fostul președinte neagă că ar deține alte bunuri decât cele declarate oficial și spune că procurorii ar fi „[în]sumat” activele deținute de rudele sale, spunând că sunt toate ale lui.

Fosta primă doamnă, Galina Dodon, este învinuită de complicitate la îmbogățire ilicită și are interdicție de a părăsi țara.

Fratele Galinei Dodon este deținut în izolator. Pe 21 iunie i-a fost prelungit termenul cu încă 20 de zile.