Mai mulți polițiști și echipamente de control la Aeroport, anunță Poliția de Frontieră

Din 1 mai, regulile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău au fost înăsprite, fiind permisă prezența doar a pasagerilor cu bilete și personalului aerogării.

Numărul polițiștilor de frontieră și al echipamentelor speciale de control de la Aeroport a fost suplinit, anunță Poliția de Frontieră. Instituția susține că decizia a fost luată pentru a garanta securitatea călătorilor.

Într-un comunicat de presă din 2 mai, Poliția de Frontieră motivează decizia prin necesitatea de a face față provocărilor actuale, de a asigura siguranța pasagerilor și a îmbunătăți fluxul sporit de oameni care zboară spre și dinspre Chișinău, în perioada sărbătorilor.

„Măsurile luate sunt necesare inclusiv în contextul creșterii numărului de alerte false cu bombă, precum și din cauza folosirii terminalului aeroportuar în scopuri politice de unele grupări criminale care îngreunează activitatea serviciilor de securitate”, se menționează în comunicat.

În perioada 1 – 16 mai, autoritățile au anunțat reguli de acces mai stricte în Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, în terminalul aerogării vor putea intra doar pasagerii cu bilete și personalul aeroportuar.

Măsurile sporite de securitate au fost determinate de fluxul mare de pasageri, a anunțat la 29 aprilie șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca.

📰 Europa Liberă este și pe Google News