Mai mulți deputați municipali de la Moscova i-au cerut președintelui rus Vladimir Putin să demisioneze

Mai mulți deputați municipali de la Moscova i-au cerut președintelui rus Vladimir Putin să demisioneze, spunând că „totul a mers greșit” de la începutul celui de-al doilea mandat al său, și că ei cred că e nevoie de o schimbare de putere de dragul țării.

Rezoluți deputaților și un video de 30 de minute al ședinței în care a fost adoptată au fost postate pe pagina de internet a districtului Lomonosovski.

În apelul lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a acoliților lui a aruncat Rusia înapoi în era Războiului Rece. Deputații au pus de asemenea la îndoială datele oficiale care susțin că Produsul Intern Brut al Rusiei s-a dublat și au spus că salariile nu au crescut la nivelul promis de guvern. Deputați au adăugat că oameni inteligenți și harnici au părăsit Rusia în masă, și că nu e nici urmă de stabilitatea promisă.

Adresându-i-se lui Putin direct, deputații a spus: „Viziunea dumneavoastră și modelul de conducere al dumneavoastră sunt învechite fără drept de apel și stau în calea dezvoltării Rusiei și a potențialului ei uman”.

Un protest similar al unor legislatori locali din Sankt Petersburg s-a soldat cu chemarea acestora la poliție pentru a fi anchetați. Șapte legiuitori au cerut Dumei de stat de la Moscova să-l pună pe Putin sub acuzare pentru trădare din cauza deciziei lui de a lansa invadarea Ucrainei.