Mai scump, dar și în format digital. Tarifele pentru eliberarea permiselor de conducere au fost majorate

Pentru eliberarea, preschimbarea sau restabilirea permisului de conducere, șoferii vor achita cu 80 de lei mai mult.

Guvernul a aprobat în ședința din 18 septembrie mai multe modificări la procesul de înregistrare a unităților de transport. Acestea includ digitalizarea unor acte, de rând cu majorarea tarifelor pentru eliberarea acestora.

Astfel, certificatul de înmatriculare provizoriu și permisul de conducere provizoriu vor putea fi generate în format digital și vor avea aceeași valoare pe teritoriul Republicii Moldova, ca și documentele eliberate fizic, potrivit secretarului general al Guvernului, Artur Mija.

Proiectul prevede și comasarea mai multor servicii și eliminarea unor proceduri, cu scopul de a simplifica birocrația din domeniu. Potrivit modificărilor, eliberarea, schimbarea și restabilirea permisului de conducere va costa mai mult, deoarece serviciul urmează să includă și eliberarea permisului provizoriu.

Noile reglementări prevăd și unele majorări de prețuri. Astfel, pentru eliberarea, preschimbarea sau restabilirea permisului de conducere, șoferii vor trebui să scoată din buzunare cu 80 de lei mai mult. Sumele vor varia de la 400 la peste 2.000 de lei, în funcție de termenul ales pentru eliberare.

Prin urmare, pentru prestarea acestui serviciu în 20 de zile, tariful va fi de 420 de lei. Dacă se va alege varianta urgentării, solicitanții vor plăti mai mult. 760 de lei - dacă permisul va fi eliberat în 10 zile lucrătoare, 1.100 de lei - în 5 zile lucrătoare și 1.440 de lei în doar trei zile.

Tariful pentru eliberarea permisului în o zi lucrătoare va fi de 1.780 de lei, iar în ziua adresării acest serviciu va costa 2.120 de lei.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te