Maia Sandu: Guvernul condus de Ion Chicu „trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia”

Maia Sandu în studioul Europei Libere de la Chișinău

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook, citată de Newmaker că formațiunea sa va vota modificările de buget propuse de guvernul Chicu, care presupun salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Maia Sandu a scris însă și că guvernul Ion Chicu va trebui să demisioneze.

„Legile trebuie votate în Parlament. Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției, care ar fi adus în funcție un procuror general independent și nu unul care eliberează hoții din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susținerea unui buget pentru oameni”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În același timp, Maia Sandu a scris că guvernul condus de Ion Chicu „trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”.