Maia Sandu lansează un îndemn la unitate, „pentru o Moldovă mai bună”

Maia Sandu

Câștigătoarea alegerilor prezidențiale de duminică, Maia Sandu, a promis luni că va fi căuta să unească societatea, în vreme ce rivalul ei învins, președintele în exercițiu Igor Dodon, a felicitat-o pentru victorie, insistând că trebuie cercetate informațiile despre nereguli la vot.

După ce duminică a obținut aproape 58% din voturi, Sandu a spus luni la o conferință de presă: „Vreau ca astăzi să nu vorbim despre învingători și învinși, ci despre o societate unită care lucrează pentru o Moldovă mai bună”.

### Vezi și... ### Politologul Cristian Preda: Victoria Maiei Sandu este și „victoria UE”

Tot luni, președintele Igor Dodon a spus că echipa sa electorală va verifica informațiile despre încălcări în timpul scrutinului, cum ar fi „blocarea dreptului la vot al cetățenilor din stânga Nistrului”, dar a exclus ținerea de proteste. „Mergem pe calea legală”, a insistat Dodon, avertizându-și suporterii împotriva „destabilizării”.

Alegerile prezidențiale au fost calificate drept în general „eficiente” în ciuda unor „disfuncționalități sporadice”, de una din principalele grupări care le-au monitorizat, anume Misiunea Promo-LEX.