Maia Sandu le-a urat sportivilor moldoveni „să crească numărul de medalii” la Jocurile Paralimpice

Maia Sandu îi înmânează drapelul R. Moldova maestrului emerit la para judo, Oleg Crețul.

Președinta Maia Sandu a înmânat drapelul de stat sportivilor care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Paris între 28 august și 8 septembrie, urându-le „să crească numărul de medalii” cucerite de Republica Moldova.

„Avem rezultate spectaculoase la Jocurile Olimpice. Avem cel mai mare număr de medalii obținute vreodată de la independență încoace. Acest lucru ne face să ne mândrim și ne încurajează pe noi pe toți și sunt sigură că vă încurajează și pe dumneavoastră”, a spus șefa statului la ceremonia oficială de la Președinție.

Din echipa națională la Jocurile Paralimpice fac parte cinci sportivi care vor concura pentru medalii la trei probe: para judo, para powerlifting și para atletism.

Doi din aceștia, Oleg Crețul și Ion Basoc sunt clasați, în prezent, pe locul II în ratingul mondial (la categoriile de greutate până la 90 kg și 90+).

Ina Cernei (categoria până la 57 kg) este prima judocană care va reprezenta R. Moldova la Jocurile Paralimpice.

Larisa Marinenkova, veterană a mișcării paralimpice moldovenești, va concura pa proba para powerlifting.

Gheorghe Spînu, considerat o vedetă în ascensiune a para atletismului moldovenesc, va concura la aruncarea greutății în categoria F35. În luna mai, sportivul s-a clasat pe locul șapte la Campionatul Mondial de Para Atletism.

La Jocurile Olimpice de la Paris, care s-au încheiat pe 11 august, sportivii moldoveni au cucerit, în premieră, patru medalii (una de argint și trei de bronz), plasând Republica Moldova pe locul 72 din 206 țări.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te