Maia Sandu le cere moldovenilor cu cetățenie română să voteze pentru un președinte al României care va sprijini reformele din R.Moldova

Maia Sandu în Parlament, 12 noiembrie 2019

Fostul premier Maia Sandu a declarat că pentru cetățenii moldoveni care au și cetățenia română este important să participe la alegerile prezidențiale care au loc duminică în România și să voteze pentru „un președinte „care va sprijini R. Moldova pe calea integrării europene, care ne va susține în eforturile noastre de combatere a corupției și de construire a unei justiții independente”, a spus lidera PAS, citată de „Ziarul de Gardă”.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate a condus un guvern de coaliție cu socialiștii până pe 12 noiembrie, când a fost demisă împreună cu întregul guvern, în urma unei moțiuni de cenzură, înaintată de aliații socialiști și susținută de Partidul Democrat.

La București, președintele Klaus Iohannis a reacționat imediat, spunând că acest demers al Partidul Socialiștilor „într-un moment esențial pentru reforma justiției, este îndreptat împotriva intereselor” Republicii Moldova și cetățenilor săi.