Maia Sandu: Republica Moldova „condamnă vehement acţiunile ostile față de Ucraina”

Președinta Maia Sandu a declarat că Republica Moldova „condamnă vehement acţiunile ostile față de Ucraina și susține ferm suveranitatea si integritatea teritorială a Ucrainei”. „Vom sprijini toate eforturile internaţionale”, a mai spus Maia Sandu, într-un discurs rostit în fața presei la Președinția de la Chișinău.

Ucraina și statele occidentale au condamnat decizia președintelui rus Vladimir Putin, din 21 februarie, de a recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei și de a trimite acolo trupe.

Președinta Republicii Moldova și-a exprimat certitudinea că „exista loc pentru dialog”, chiar și în cele mai tensionate momente, „pentru a da prioritate vieții și a pune pacea în capul mesei”.

„Obiectivul nostru este să menţinem stabilitatea în țară și calmul cetăţenilor noştri. Urmărim situaţia, iar toate instituţiile statului sunt mobilizate”, a declarat Maia Sandu, adăugând că autoritățile pregătesc „măsurile necesare pentru a proteja spațiul informaţional al Republicii Moldova de elemente de dezinformare și propagandă”.

Șefa statului a reiterat apelul lansat ieri de ministerul de externe de la Chișinău care i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni din Ucraina să evite deplasările în regiunile de est din țara vecină.

„De asemenea, suntem pregătiţi să sprijinim cetăţenii ucraineni în cazul în care aceştia vor avea nevoie de ajutor”, a mai declarat președinta Maia Sandu.

### Vezi și... ### LIVE UCRAINA | Statele Unite vor impune „prima tranșă” de sancțiuni împotriva Rusiei