Președinta Maia Sandu cere din nou sprijinul României în lupta cu pandemia de Covid-19

Președinta Maia Sandu și premierul român Florin Cîțu, București, 3 februarie 2021.

Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de două zile în Franța iar joi la prânz se întâlnește cu președintele Emmanuel Macron. Miercuri seară, în drum spre Paris, Maia Sandu a făcut o scurtă escală la București unde s-a întâlnit cu premierul român Florin Cîțu, căruia i-a cerut sprijinul pentru acces cât mai rapid la vaccinul anti-Covid.

„Astăzi, aflându-mă câteva ore la București în drum spre Paris, am avut o scurtă întrevedere cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu (...). Subiectul principal al discuției a fost, bineînțeles, modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19. Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană. Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”,a scris președintele moldovean pe pagina sa de Facebook.

### Vezi și... ### Ce va discuta Maia Sandu cu Emmanuel Macron?

Despre agenda discuției de joi cu președintele francez Macron nu se știe foarte multe dar marți seară, în pregătirea vizite, Maia Sandu a avut online o discuție cu reprezentanți ai diasporei moldovene din Franța din care a reieșit că va aborda problema recunoașterii diplomelor de studii. Este de așteptat ca pe agenda convorbirilor de la Paris să mai fie combaterea pandemiei de coronavirus și situația regională, mai ales relațiile tensionate din acest moment dintre democrațiile occidentale și Rusia, ca urmare a intervenției brutale a poliției ruse în ultimele două săptămâni împotriva zecilor de mii de manifestanți pro-Navalnîi.