Maia Sandu s-a întâlnit cu părinții Nataliei Ursachi și cu avocatul acesteia

Președinta Maia Sandu, care se confruntă cu o campanie mediatică împotriva sa din cauza refuzului de o grația deținută condamnată pentru escrocherie, s-a întâlnit la 16 noiembrie cu părinții Nataliei Ursachi și cu avocatul acesteia.

### Vezi și... ### Igor Dodon a deschis un cont bancar pentru ajutorarea mamei cu 5 copii negrațiată

Purtătoarea de cuvânt a președinției, Sorina Ștefârță, a spus Ziarului de Gardă că șefa statului va discuta în zilele următoare cu membrii Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate pentru a examina suplimentar subiectul. Mamă a cinci copii, Ursachi a fost condamnată la șase ani de închisoare după ce ar fi luat prin escrocherie de la un bărbat bani și o mașină.

Comisia de grațiere de la președinție a spus deja că femeia nu poate fi grațiată pentru că nu și-a plătit datoria de 8000 de euro și nu și-a recunoscut vina, iar toți copiii ei trăiesc bine, în cadrul familiei extinse. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, fost președinte și rival al lui Sandu, a criticat respingerea grațierii, a cerut mai multă „empatie” și a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru achitarea datoriei condamnatei.