Maia Sandu: „În timp ce întreaga lume trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia aduce distrugere și moarte în Ucraina” 

Maia Sandu a vizitat Ucraina în iunie 2022

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a condamnat noua serie de bombardamente asupra Ucrainei, lansate în dimineața de joi, 29 ianuarie, de forțele armate ruse. Șefa statului a calificat aceste acțiuni drept „acțiuni barbare”.

Șefa statului a spus că, în timp ce întreaga lume trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina.

„Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condițiile elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”, a scris Maia Sandu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit administrației de la Kiev, Rusia ar fi lansat în această dimineață 120 de rachete împotriva Ucrainei.

Din cauza bombardamentelor, mai multe puncte de la frontiera moldo-ucraineană au fost închise dimineață, din motive de securitate, aproximativ pentru o oră. Totodată, întreprinderea Moldelectrica a anunțat că sistemul electro-energetic al R. Moldova nu a fost afectat de această dată.

### Vezi și... ### Rusia lansează un nou val de atacuri asupra Ucrainei