Maraton al vaccinări la București, deschis și pentru cetățenii români din R. Moldova

România: Slujba de binecuvantare a ramurilor de salcie si finic prilejuita de sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim (Floriile), la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, duminica, 25 aprilie 2021. Inquam Photos / Alexandra Pandrea

În capitala României se va organiza în weekend-ul 7-9 mai un maraton al vaccinării, în cadrul căruia cetățenii români, inclusiv și cei din R. Moldova, se vor putea vaccina fără programare, doar cu buletinul românesc. Autoritățile au ales două spații, Biblioteca Naţională a României și Sala Palatului, unde speră să vaccineze peste 15.000 de persoane într-un weekend, scrie Digi24.

### Vezi și... ### R. Moldova: continuă să scadă numărul de contaminări si decese legate de Covid-19

„Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate“, a precizat sâmbătă Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul programului național de vaccinare.

### Vezi și... ### Drumul Europei Libere spre vaccinare

Între timp s-a anunțat că luni România primește cea mai mare tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze.