Marea Britanie și UE extind sancțiunile împotriva Rusiei

Liz Truss, ministrul britanic de Externe

Marea Britanie și Uniunea Europeană au extins lista sancțiunilor impuse Rusiei ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a precizat pe site-ul său de internet la 26 iulie că sancțiunile, care includ interdicții de călătorie și înghețarea activelor, au fost impuse pentru 42 de noi persoane și entități, inclusiv mai mulți guvernatori ai regiunilor rusești și premierul instalat de Kremlin în regiunea ucraineană Donețk, controlată de separatiști, Vitali Hoțenko. Lista îl include, de asemenea, pe Vladislav Kuznețov, prim-vicepreședintele impus de Moscova al regiunii Luhansk din estul Ucrainei, care este deținută de separatiștii susținuți de Rusia. „Nu vom tăcea și nu vom privi cum actorii de stat numiți de Kremlin reprimă populația Ucrainei sau libertățile propriului popor”, a declarat Liz Truss, ministrul de externe, într-o declarație.

De când Moscova și-a lansat invazia în Ucraina, la 24 februarie, Marea Britanie a sancționat peste 1100 de persoane și peste 100 de agenți economici. Între timp, UE a aprobat prelungirea sancțiunilor sale cu încă șase luni, până la 31 ianuarie, a anunțat Consiliul European într-un comunicat.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | După ce armata rusă a atacat Odesa, prețul grâului a crescut semnificativ