Galerie foto | Marea Dictare Națională 2024, în imagini

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Limbii Române, celebrată pe 31 august. 

În așteptarea startului dictării. 

La evenimentul organizat în aer liber gândit de autorități pentru a celebra limba română și a promova integrarea europeană au participat 1.700 de oameni, de trei ori mai mulți decât anul trecut. Pentru eveniment, în Piața Marii Adunări Naționale au fost aduse 750 de bănci.

Fiecare participant a primit din partea organizatorilor câte un formular, un stilou, un chipiu și o sticlă cu apă.

În acest an, textul a fost selectat din opera regretatului scriitor Spiridon Vangheli și anume - „Școala Vieții”.

Și în acest an, textul a fost citit de secretara de stat din Ministerul Educației și Cercetării, Adriana Cazacu.

La eveniment au participat președinta Maia Sandu și ministrul Educației, Dan Perciun, care au susținut discursuri și au adus omagii limbii române.

Și-au testat cunoștințele la gramatică persoane de diferite vârste.

Mai multe persoane au venit la dictare în straie naționale.

Ilinca Țucanov a venit cu sora, fratele și mama. Tânara are 17 ani și spune că a vrut să-și testeze cunoștințele. Ea a luat parte la Dictarea Națională și anul trecut și a primit atunci nota 9.

Marea Dictare Națională s-a desfășurat nu doar în capitală, dar și în 15 centre raionale din țară, numărul total al participanților depășind cifra record de 2.500.

Coadă pentru predarea lucrărilor. ​​
Dictările vor fi verificate pe parcursul lunii septembrie de o comisie specială, iar cei mai buni participanți vor fi premiați în cadrul unui eveniment public. Printre premii sunt abonamente la sport la Arena Chișinău, cărți, bilete la Teatrul „Luceafărul” și un set de accesorii de la operator mobil.

Aproape 2.000 de oameni au participat la Marea Dictare Națională, organizată de Ziua Limbii Române în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a-și testa cunoștințele la limba română.