„Marea Dictare Națională” în imagini

În așteptarea startului la „Marea Dictare Națională”. Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, 31 august 2023

La evenimentul în aer liber gândit de autorități pentru a celebra limba română și a promova integrarea europeană au participat câteva sute de oameni.

Textul dictării a fost ales la un concurs de eseuri cu tema: „De ce R. Moldova trebuie să fie parte a UE”. Câștigătoare – Marina Borș, studentă la USM.

Adriana Cazacu, secretar de stat din ministerul Educației și Cercetării, a fost cea care a dat citirii  textul dictării.

Și-au testat cunoștințele de gramatică oameni de diferite vârste, care fie locuiesc în capitală, fie au venit de departe. 

Unii participanți la „Marea Dictare Națională” și-au adus și familia. 
 

Participanți mai în vârstă au spus Europei Libere că au venit la dictare pentru a-și aminti de tinerețe, pentru trăi din nou emoția care te cuprinde la examen. 

La dictare au putut participa online și cei rămași acasă. 

Au luat loc în bancă și câțiva demnitari, ca Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al primului ministru.

Opoziția a ignorat evenimentul deschis de Maia Sandu, venită de la președinția de peste drum. 

Rezultatele dictării vor fi anunțate de Ministerul Educației în câteva zile. 

Sute de oameni au participat la o „dictare națională” în aer liber la Chișinău, un eveniment cu ocazia Zilei Limbii Române celebrată pe 31 august, la care autoritățile au promovat integrarea europeană a Republicii Moldova, o prioritate a guvernării. Opoziția a ignorat evenimentul.