Marș feminist la Chișinău | Femeile între pace și război

La Marșul feminist din acest an, activiștii au adus în vizor inclusiv solidaritatea cu Ucraina și cu femeile care sunt prinse între pace și război.

Participanții la marș au afișat mesaje care promovează reprezentarea egală a femeilor în viața publică și acuză existența prejudecăților în bază de gen. 

Pe durata marșului, participanții au făcut câteva opriri, inclusiv în fața Parlamentului de la Chișinău.

Participanții la marș au atras atenția inclusiv asupra diferențelor dintre salariile bărbaților și femeilor care prestează aceleași munci. 

Manifestația, care a început în fața centrului comercial „Unic”, a fost însoțită de ritmurile tobelor activiștilor din mișcarea „Ritmurile Rezistenței.” 

Participanții la marș au mers cu pancarte și eșarfe violete prin centru Chișinăului, de-a lungul Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. 

Marșul feminist a ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție. 

„Vrem drepturi egale, nu flori”- este unul din mesajele participanților la Marșul feminist organizat în ziua de 8 martie. 

Organizatorii evenimentului au atras atenția că 8 martie este Ziua Internațională a Drepturilor Femeilor și onorează victoriile obținute pentru drepturile acestora. „Marșul feminist este pentru fiecare!, au menționat activiștii.

Câteva sute de persoane au participat, la Chișinău, la un marș cu genericul „Femeile între pace și război”, exprimând atât lupta pentru drepturi egale în societate, cât și solidaritatea cu femeile din Ucraina, care au de suferit de pe urma războiului pornit de Rusia în țara lor.