În total, la sesiunea suplimentară din 19-22 august au participat 1320 de elevi, deși s-au înscris 1766 de elevi care nu au promovat examenele sau care nu au participat la sesiunea de bază din luna iulie.
La proba de matematică s-au prezentat 1000 de elevi, dintre care 268 au reușit să promoveze examenul (ceea ce constituie 26,8%). Din cei 85 de elevi care au participat la examenul de limba și literatura română, 21 au promovat această probă (24,7%), iar examenul istoria românilor și universală l-au promovat 73 de elevi din cei 166 care au participat la proba pentru această disciplină (43,97%).
- Te-ar putea interesa și: Școlile profesionale, în așteptare de elevi
Sesiunea suplimentară din luna august s-a desfășurat în 19 centre raionale și municipale de examene. Ministerul de Educației le-a permis tinerilor care nu au promovat toate examenele de absolvire a gimnaziului să depună actele la școlile profesionale. Acestea au fost susținute în total de circa 30.000 de elevi.
Potrivit ministerului Educației, o analiză preliminară a rezultatelor cumulate pentru sesiunea de bază și cele două sesiuni suplimentare arată o rată de promovare la proba de matematică de peste 96%, iar la celelalte discipline - limba și literatura română, limba și literatura rusă, istoria românilor și universală - o rată de promovare de peste 99%. Din cei peste 5500 de elevi care au participat la proba de examen limba și literatura română pentru alolingvi, 5446 (sau 98,62%) au promovat această probă.
În acest an, autoritățile din educație a implicat, în premieră, circa 600 de voluntari care au monitorizat corectitudinea desfășurării examenelor de absolvire a gimnaziului. Ministrul Educației, Dan Perciun a declarat că, în pofida acestui fapt, în unele instituții au fost înregistrate nereguli, motiv pentru care, anul viitor, va înăspri condițiile de desfășurare a examenelor de clasa a IX-a, care se vor desfășura la fel ca cele de bacalaureat.
📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te