Migranți răniți în Balcani într-o urmărire cu poliția

Gardul de sârmă ghimpată ridicat de Ungaria la granița cu Croația în 2015, la apogeul „crizei migranților”. Balcanii de Vest sunt pe una din rutele principale ale migrației ilegale spre vestul Europei.

Cel puțin 10 persoane au fost rănite după ce o dubă care transporta migranți ilegali a intrat într-un stâlp, luni, în estul Croației, după o urmărire cu poliția.

AFP a relatat că o patrulă de poliție din apropierea satului Malino, aproape de granița cu Bosnia, a observat o „dubă vizibil supraîncărcată... pe care a încercat să o oprească”, potrivit poliției.

Șoferul i-a ignorat pe polițiști și a continuat în viteză. Apoi, duba a ieșit de pe șosea și s-a izbit de un stâlp.

Poliția nu a oferit detalii cu privire la identitatea migranților, dar a declarat că 10 au fost răniți și duși la spital.

Agenția de știri croată HINA a declarat că 14 oameni au fost răniți, inclusiv șapte copii.

Incidentul are loc la două săptămâni după ce 12 migranți au murit când barca lor s-a răsturnat în timp ce încercau să traverseze un râu dintre Bosnia și Serbia.

În incidentul din 22 august salvatorii au găsit 18 persoane în viață, inclusiv trei copii, care au reușit să ajungă pe malul râului Drina.

Croația, membră a Uniunii Europene și a Spațiului Schengen, este de mult timp o țară de tranzit importantă pentru migranții ilegali care călătoresc pe așa-numita „rută balcanică”, sperând să ajungă în Europa occidentală, majoritatea trecând prin Bosnia vecină.

Potrivit Frontex, agenția de frontieră a blocului comunitar, aproape 100.000 de migranți au urmat anul trecut ruta balcanică pentru a intra în UE.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te