Mii de doze de vaccin anti-Covid ar putea să expire într-o lună (Sănătate Info)

„Mii de doze de vaccin împotriva Covid-19 expiră într-o lună și pot să nu mai fie administrate”, informează Sănătate Info.

Portalul a aflat de la reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică că 10 mii de doze de vaccin AstraZeneca expiră până la 31 octombrie 2021.

### Vezi și... ### Autoritățile îi îndeamnă pe tineri să se vaccineze

Citat de portal, epidemiologul Veaceslav Guțu a declarat că există riscul ca acestea să nu fie folosite în totalitate, însă speră ca odată cu începerea Campaniei de informare și mobilizare a studenților și tinerilor din Moldova - „Pune umărul, vaccinează-te!”, numărul oamenilor care vor dori să se vaccineze va crește. Pe de altă parte, la o ceremonie de primire a unui lot de 70 de mii de doze de vaccin Sinovac, cu titlu de donație din partea Turciei, ministra Sănătății Ala Nemerenco a spus jurnaliștilor că o mie de doze de vaccin Pfizer ar expira în luna octombrie, iar 20 de doze de vaccin au fost deja trimise la rebut.

Miercuri, în R. Moldova se înregistra o nouă creștere a numărului de infectări cu coronavirus, ajuns la 1587 de cazuri noi. S-au înregistrat și 21 de noi decese legate de Covid-19.