Mii de oameni au cerut la Tbilisi eliberarea fostului președinte Mihail Saakașvili (VIDEO)

Your browser doesn’t support HTML5

Mii de oameni cer la Tbilisi eliberarea lui Saakașvili

Mii de oameni s-au adunat joi, 14 octombrie în centrul capitalei georgiene Tbilisi, cerând eliberarea fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, a cărui reținere la începutul acestei luni a adâncit o criză politică prelungită în țara din Caucazul de Sud.

Strigând lozinci precum „Libertate lui Mișa!” și fluturând steaguri naționale, protestatarii au umplut Piața Libertății din Tbilisi și principala artă a orașului, bulevardul Rustaveli, în seara zilei de 14 octombrie.

Mai multe autobuze de poliție au fost desfășurate în fața clădirii parlamentului înainte de demonstrație, potrivit imaginilor TV.

Saakașvili, în vârstă de 53 de ani, a declarat greva foamei după arestarea sa din 1 octombrie și întemnițarea în orașul Rustavi, la câteva ore după ce a anunțat că s-a întors în Georgia după o absență de opt ani.

Saakașvili a fost condamnat în contumacie în 2018 și a trăit în Ucraina în ultimii ani.

Într-o adresă citită de avocatul său Nika Gvaramia protestatarilor, Saakașvili a spus că s-a întors în Georgia pentru a „contribui la lupta poporului georgian împotriva sărăciei, corupției, nedreptății, distrugerii”.