Mii de persoane evacuate din calea apelor în sudul Germaniei

Râul Neckar, în zona istorică a orașului Heidelberg, luni la prânz. În Bavaria, între timp, autoritățile au găsit cadavrul unei femei ce fusese dată dispărută, astfel că bilanțul oficial al victimelor fatale al victimelor inundațiilor a ajuns la două. 

Centrul istoric al orașului Heidelberg, inundat, luni la prănz. Râul Neckar se afla în acel moment cu trei metri peste cota sa obișnuită, urmând să culmineze la aproximativ 5,1 metri. 

Cancelarul Olaf Scholz a vizitat luni, 3 iunie, unul din orașele bavareze cel mai greu lovite de inundații, Reichertshofen, spunând că avem de-a face cu o nouă manifestare extremă a schimbărilor climaterice, pe care nu avem dreptul să le neglijăm. Premierul bavarez, Markus Soeder (în bluză albastră), a spus la rândul lui: „Sunt lucruri care nu s-au mai întâmplat niciodată”. 

Străzi inundate la Reichertshofen, lângă Ingolstadt. 

Saci cu nisip pe la Baar-Ebenhausen, în Bavaria, duminică. Puhoaiele au fost pe alocuri așa de puternice, că barierele de inundații au cedat. 

Evacuare la Baar-Ebenhausen, duminică, 2 iunie. La Ebenhausen-Werk, în apropiere, și mai mulți oameni au trebuit să fie evacuați în noaptea de duminică spre luni, după ce un dig s-a rupt. Potrivit agenției AFP, numai în Bavaria 20.000 de oameni luptau luni să salveze locuitori, animale și bunuri.