Miliardarul egiptean Al-Fayed, „socrul Dianei”, acuzat postum de multiple violuri

Mohamed Al-Fayed sosind la o audiere de tribunal legată de moartea Prințesei Diana la Londra, în 2007.

Mai multe femei l-au acuzat pe miliardarul egiptean Mohamed Al-Fayed, fostul proprietar al magazinului londonez de lux Harrods, unde au lucrat, de viol și agresiune sexuală, a declarat joi BBC.

Acuzațiile, făcute într-un documentar BBC și într-un podcast, sunt cele mai recente aduse unor figuri puternice după începutul mișcării #MeToo în 2017, notează AFP.

Fayed, care a murit anul trecut la vârsta de 94 de ani, a fost o figură proeminentă în viața publică britanică timp de decenii datorită proprietății sale asupra Harrods și relațiilor adesea complicate cu familia regală.

Fiul său Dodi a avut o poveste de amor cu Prințesa Diana, care divorțase de Prințul Charles, actualul rege, și a murit alături de ea într-un accident de mașină la Paris în 1997.

Memorialul dedicat Dianei și lui Dodi la magazinul Harrods din Londra imediat după moartea lor.

Peste 20 de femei au vorbit cu BBC în cadrul unei investigații jurnalistice speciale, susținând că au fost agresate și au suferit violențe fizice la Londra și Paris.

Cinci femei au spus că au fost violate de miliardar, potrivit documentarului „Al Fayed: Un prădător la Harrods” care urmează să fie difuzat în cursul zilei de joi, precum și podcastulul „World of Secrets” („O lume de secrete”).

Fayed a fost acuzat anterior, pe când trăia, de agresiune sexuală și că ar fi pipăit mai multe femei, însă o anchetă a poliției din 2015 privind o acuzație de viol nu a condus la vreo acuzație.

Magazinul Harrods din Londra în mai 2010.

Proprietarii actuali ai magazinului Harrods au declarat că sunt „absolut îngroziți” de acuzațiile de abuz, adăugând: „Ca firmă, i-am dezamăgit pe angajații noștri care au fost victimele lui și ne cerem sincer scuze”.

În iulie 2023, Harrods a început să plătească despăgubiri femeilor care au depus plângeri cu privire la abuzuri sexuale comise de Fayed de la sfârșitul anilor 1980 până la sfârșitul anilor 2000.

Fayed a vândut celebrul magazin din zona Knightsbridge în 2010 diviziei de investiții a Fondului Suveran de Investiții din Qatar pentru suma de 1,5 miliarde de lire sterline. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te