Militari moldoveni participă la exercițiul „Wind Spring 2024” din România

Militari moldoveni. Imagine publicată de Ministerul Apărării al R. Moldova

Militari din Republica Moldova vor participa la exercițiul „Wind Spring 2024” din România, în perioada 8 - 24 mai. Activitățile se desfășoară la Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu.

Scopul exercițiului este antrenarea și îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor, consolidarea competențelor tactice și operaționale, dar și creșterea interoperabilității între părțile participante, potrivit unui comunicat al ministerului apărării de la Chișinău.

Exercițiul are loc în conformitate cu Planul activităților comune de instruire pentru anul 2024 între Brigada 2 infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din România.

Un alt exercițiu va avea loc în perioada 9-16 mai, în Republica Moldova, la care vor participa circa 400 de militari moldoveni și americani.

Ministerul Apărării a avertizat populația că, în timpul exercițiului „Swift Response-2024”, tehnica militară se va deplasa pe drumurile naționale din zonele de centru și nord ale țării. Ministerul a dat asigurări că măsurile de siguranță luate în timpul antrenamentelor nu vor perturba activitatea publică.

Antrenamentele, care vor include salturi cu parașuta și trageri de luptă din armamentul ușor de infanterie, au ca scop dezvoltarea capabilităților și creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor și procedurilor moderne de instruire militară individuală și colectivă.

Totodată, pentru salturile cu parașuta, vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules, din dotarea Forțelor Armate SUA.

Exercițiul „Swift Response-2024”, face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent.

📰 Europa Liberă este și pe Google News