Ministerul american al justiției cere închiderea dosarului împotriva lui Michael Flynn

Michael Flynn, primul consilier al președintelui Donald Trump pe probleme de securitate națională, septembrie 2019

Ministerul american al Justiției a cerut unui judecător să caseze acuzațiile împotriva lui Michael Flynn, primul consilier al președintelui Trump pe probleme de securitate. Ministerul cere închiderea dosarului după „o analiză a detaliilor și circumstanțelor acestui caz”, se arată în documentul înaintat joi la tribunal.

Flynn a fost unul din primii implicați direct în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 și posibila colaborare a campaniei lui Donald Trump cu Rusia. În 2017, Flynn s-a declarat vinovat că a mințit într-o anchetă FBI despre contactele avute cu fostul ambasador al Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, înainte de inaugurarea președintelui Trump. Cererea de ieri a ministerului alimentează criticile la adresa ministrului justiției, William Barr, acuzat că politizează justiția pentru a servi intereselor actualului președinte.

Președintele Donald Trump, pe de altă parte, a salutat decizia ministerului de Justiție, la fel o serie de republicani proeminenți.