Ministerul Educației: 132 de licee au rata de promovare 100% la BAC

La sesiunea de anul de acesta, la Bacalaureat au fost admiși 18.055 de candidați.

Aproape jumătate din liceele din R. Moldova au rata de promovare 100% la examenele de Bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, din cele 367 de instituții, 132 nu au niciun elev care nu a promovat BAC-ul.

Autoritățile din educație susțin că la sesiunea de anul trecut, numai 98 de licee teoretice aveau rata de promovare 100%.

Douăzeci și două de licee au media mai mare de 8, majoritatea fiind din municipiul Chișinău.

Situația este mai proastă în rândul absolvenților de colegii, unde nici jumătate din tineri nu au reușit să susțină BAC-ul.

„Ne bucurăm să vedem o îmbunătățire considerabilă a performanțelor academice în liceele teoretice din acest an. Aceste rezultate reflectă eforturile comune ale întregii comunități educaționale și ne motivează să continuăm să sprijinim și să investim în sistemul nostru de învățământ”, a spus Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării.

La sesiunea de anul de acesta, la Bacalaureat au fost admiși 18.055 de candidați, dintre care 11.321 din licee, 3.815 din colegii și centre de excelență, 210 din universități, 198 de candidați care s-au înscris în regim de externat și 2.511 restanțieri din sesiunile anterioare.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te