Ministerul Educației condamnă orice act de discriminare și violență în școală

Protestul din fața guvernului împotriva discriminării din școală. 15 aprilie 2022

Ministerul Educației și Cercetării regretă decesul adolescentei transgender din Chișinău și exprimă condoleanțe familiei îndurerate și prietenilor acesteia. Totodată, ministerul „condamnă cu fermitate orice act de discriminare și violență, inclusiv în instituțiile de învățământ”.

Reacția vine după ce vineri, 15 aprilie, reprezentanți ai comunității LGBT+ au protestat în fața executivului, cerând mai multă fermitate de la autorități în combaterea discriminării și bullying-ului. Zilele trecute o adolescentă transgender s-a sinucis, la scurt timp după ce a fost bătută de colegii de școală, deoarece insista asupra identității sale de gen.

Your browser doesn’t support HTML5

Protest la guvern împotriva discriminării din școli

Ministerul Educației consideră „pe deplin îndreptățite cerințele formulate de către participanții la protest”, dar constată că „conștientizarea de către angajați și elevi/eleve a stereotipurilor și convingerilor limitative, precum și schimbarea comportamentului care derivă din acestea este un proces de durată, sensibil și complex”, se spune în comunicatul instituției.

În același context, Ministerul Educației precizează că organizează periodic pentru factorii decizionali din învățământ acțiuni de formare privind respectarea cadrului legal referitor la protecția copilului, valorizând diversitatea culturală, egalitatea, echitatea și justiția.

### Vezi și... ### Măcar pe cruce i-a fost scris numele de fată: de ce s-a sinucis Felis