Ministerul Mediului spune că poluarea râului Nistru după avaria din Tighina nu mai prezintă pericol

Potrivit inspectorilor de mediu, calitatea apei din Nistru revine la normalitate.

Ministerul Mediului a anunțat, pe 28 iunie, că indicatorii de poluare ai râului Nistru treptat revin la normalitate, după avaria sistemului de canalizare din orașul Tighina. În prezent, calitatea apei nu prezintă pericol pentru populație și biodiversitate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, calitatea apei în râul Nistru se încadrează în „limitele claselor de poluare” din cauza vărsării apelor reziduale, iar situația nu prezintă pericol pentru populație și biodiversitate.

Totodată, calitatea apei urmează să se îmbunătățească treptat, pentru că râul Nistru are un debit mare de apă, iar concentrația apelor reziduale se dispersează.

Concluziile vin după ce inspectorii Agenției de Mediu au examinat, în laborator, probele din mai multe zone ale râului Nistru în urma informaților cu privire la avaria sistemului de canalizare din Tighina, apărute în presă pe 20 iunie.

Atunci, Ministerul Mediului informa că avaria la sistemul de canalizare al orașului Tighina a fost înlăturată de structurile orășenești, dar râul Nistru se considera a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului.

În aceste condiții, ministerul recomanda populației din zona adiacentă să evitare scăldatul în Nistru și să nu permită adăpatul animalelor în zona aval de Tighina.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te