Un nou miting în fața ambasadei ruse la Chișinău a iritat Moscova

Protest în fața ambasadei Rusiei la Chișinău, 24 martie 2022

Moscova a protestat în urma unui miting împotriva războiului care a avut loc în fața ambasadei Rusiei la Chișinău și la care participanții au spânzurat o păpușă înfățișându-l pe liderul rus Vladimir Putin.

Ministerul rus de externe l-a convocat pe ambasadorul moldovean la Moscova, Lilian Darie, pentru a-i înmâna o notă de protest în urma mitingului din 24 martie.

Participanții la miting au mai purtat drapelele ucrainene și pancarte pe care scria: „Ucraina, te iubesc!” și „Putin omoară copii în Ucraina”.

Într-o reacție pe Facebook, Ministerul rus de Externe a calificat acțiunea drept „urâtă”, lozincile - „jignitoare”, iar despre manifestanți a spus că „au întreprins acțiuni nepermise”. În nota de protest transmisă ambasadorului moldovean, Moscova și-a exprimat dorința ca astfel de acțiuni să nu mai aibă loc.

În replică, Ministerul moldovean de Externe a spus că legislația R. Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Într-o postare pe Facebook, se mai sune că, în cazul protestului, a fost respectată Convenția de la Viena care se referă la siguranța sediului misiunii diplomatice, act invocat de partea rusă.

Your browser doesn’t support HTML5

Dacă ești împotriva războiului, claxonează!