Ministra sănătății merge în Parlament pentru a răspunde moțiunii simple depusă de opoziție

Ala Nemerenco

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, spune că va merge în Parlament să răspundă deputaților, după ce opoziția a depus o moțiune simplă împotriva ei, acuzându-i resortul că a scăpat de sub control epidemia de COVID-19.

### Vezi și... ### Număr record de decese legate de Covid-19: 70 de decese, peste 1100 de noi infectări

„Voi utiliza această posibilitate ca să ofer de la tribuna Parlamentului informații despre situația pandemică din țară, să vorbesc despre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, să prezint rezultatele pe care le-am înregistrat la 100 de zile de guvernare, prioritățile noastre și să răspund la întrebările deputaților”, a declarat ministra într-o conferință de presă, potrivit IPN.

Your browser doesn’t support HTML5

Flash mob pentru vaccinare anti-Covid

Remarcile vin la o zi după depunerea moțiunii de către deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Potrivit lor, prețurile la medicamente au crescut, nu este suficient echipament medical, numărul zilnic al infectărilor cu COVID-19 este în jur de 1500 de cazuri, iar numărul zilnic de decese a ajuns la 60. Potrivit Regulamentului Parlamentului, dezbaterea moțiunii simple va avea loc nu mai târziu de 14 zile lucrătoare de la depunere.