Miniștrii Apărării din SUA și Rusia au discutat la telefon situația din Ucraina

Miniștrii apărării din Statele Unite și Rusia - Lloyd Austin și Serghei Shoigu - au avut o convorbire telefonică în care au discutat situația actuală din Ucraina, a anunțat Pentagonul pe 21 octombrie, precizînd că Austin a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare în războiul lansat de Rusia.

Ministrul rus al Apărării a spus într-un mesaj pe Telegram că a discutat cu omologul său american „subiecte curente ale securității internaționale, inclusiv situația din Ucraina”.

### Vezi și... ### Ucraina nu va ceda șantajului Rusiei cu barajul de pe Nipru (Andri Iermak)

A fost a doua convorbire telefonică dintre Șoigu și Austin de la începerea invaziei rusești în Ucraina pe 24 februarie, prima având loc pe 13 mai, câteva zile înainte de discuția telefonică dintre șeful Statelor Majore Reunite ale armatei americane, generalul Mark Milley și șeful Statului Major al armatei ruse, generalul VAleri Gherasimov.

Relațiile dintre Satele Unite și Rusia au atins cel mai de jos nivel de la Războiul Rece încoace după ce Rusia a invadat Ucraina, Moscova acuzând Washingtonul că încearcă să prelungească războiul oferind ajutor financiar și militar Ucrainei și impunând sancțiuni Rusiei.

### Vezi și... ### Casa Albă: Iranienii din Crimeea, „direct implicați” în atacurile cu dronă din Ucraina

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a spus că nu vede nevoia unei întâlniri în față-n față cu președintele Statelor Unite Joe Biden.

Tot vineri, Pentagonul a anunțat că ministrul american al Apărării a Lloyd Austin avut o conversație telefonică și cu omologul său ucrainean Oleksi Reznikov, în cursul căreia a declarat că Statele Unite își mențin sprijinul neabătut pentru Ucraina.