R.Moldova: crește numărul de infectări cu Covid, dar vaccinarea stagnează

Sîngerei, unul din raioanele cu cea mai mică rată de vaccinare anti Covid-19.

În R, Moldova, numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus dar și de decese legate de Covid-19 continuă să crească: duminică s-au înregistrat din nou 35 de decese și alte 1.115 de cazuri noi de infectare, a anunțat Ministerul Sănătății. A crescut și numărul celor internați la aproape două mii (1924 persoane confirmate cu infecția COVID-19) , dintre care 173 în stare extrem de gravă și 31 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Cu toate acesea, tot duminică, numărul celor care s-au vaccinat anti Covid-19 a trecut cu puțin de o mie (1.083): 957 s-au vaccinat cu prima doză iar 126 au primit rapelul, au anunțat autoritățile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul celor care doresc să se vaccineze s-a înjumătăţit în această toamnă, faţă de perioada de vară, când se administrau şi până la 10 mii de doze pe zi.

Svetlana Nicolaescu , secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat pentru TVR Moldova : „Dacă în perioada lunilor de vară, noi administram pe zi în jur de 8, până la 10 mi de doze de vaccin, actualmente, ceea ce vedeţi şi dumneavoastră, suntem 3-4 mii de doze administrate zilnic”.

Cea mai mica rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Leova, Sîngerei şi regiunea UTA Găgăuzia.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova s-au imunizat peste 826 de mii de persoane, ceea ce reprezintă doar 24% din populaţie.