Moldova este „încrezătoare” într-un vot democratic, în ciuda avertismentelor despre destabilizări

Ministrul de Externe moldovean Mihai Popșoi vorbind cu Europa Liberă în marginea conferinței de securitate Globsec de la Praga, la 31 august.

Ministrul de Externe Mihai Popșoi și-a exprimat încrederea că autoritățile și societatea moldovenească pot asigura alegeri prezidențiale și referendumul privind UE democratice la 20 octombrie, în ciuda temerilor privind amestecul Rusiei, repetate în ultima vreme de oficialii de la Chișinău.

„Suntem încrezători... ca și la alegerile anterioare, când am avut provocări, dar întotdeauna am avut alegeri democratice”, a declarat Popsoi într-un interviu în limba engleză pentru Europa Liberă, la conferința de securitate Globsec de la Praga din 31 august.

Politicienii din guvernarea de la Chișinău, dar și guvernele occidentale, inclusiv din Statele Unite, au avertizat cu privire la presupusele planuri ale Rusiei de a folosi dezinformarea pentru a interveni în alegerile din octombrie și a submina progresul Moldovei în implementarea reformelor.

Your browser doesn’t support HTML5

Moldova este pregătită pentru posibile interferențe rusești înainte de alegerile prezidențiale

„Lucrăm cu electoratul nostru, facem campanie, explicăm riscurile și amenințările cu care se confruntă Moldova într-un mediu democratic, într-un spațiu democratic competitiv, de care, din păcate, candidații pro-ruși nu s-ar putea bucura în Rusia”, a declarat Popsoi.

„Suntem optimiști că cetățenii noștri, în marea lor majoritate, știu să facă diferența între bine și rău”, a mai spus Popsoi. „Iar cei care pot fi victime depline ale unor instrumentalizări din partea Kremlinului nu vor fi suficient de numeroși pentru a provoca probleme semnificative”.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te