Moldova va face schimb de informații clasificate cu Lituania

Semnarea acordului este preconizată pentru 28 mai.

Guvernul de la Chișinău a aprobat luni, 27 mai, proiectul acordului dintre R. Moldova și Lituania care prevede schimbul şi protecția reciprocă a informațiilor clasificate.

Secretarul de stat din cadrul ministerului de Externe, Sergiu Mihov, a spus că încheierea acordului dintre Moldova și Lituania va contribui la sporirea comunicării între instituțiile statului pe diferite domenii sociale și economice.

Potrivit lui, semnarea documentului este preconizată pentru 28 mai, când ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, va avea o vizită de lucru la Vilnius.

În conformitate cu dispozițiile acordului, părțile vor lua măsuri adecvate pentru protecția informațiilor clasificate primite şi vor acorda tuturor informațiilor clasificate gradul „strict secret” sau „secret”.

În proiect se menționează că acorduri similare sunt încheiate şi cu alte state partenere ale R. Moldova cum ar fi: România, Ucraina, Federația Rusă, Belarus și Georgia.

Cheltuielile generate de implementarea acestei înțelegeri în Republica Moldova vor fi suportate din contul şi în limita bugetului aprobat anual al Serviciului de Informații şi Securitate.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te