Moldova și-a închis porție aeriene pentru Italia și alte țări cu „focare de coronavirus”

În Aeroportul Internațional Chișinău

Președintele Igor Dodon a anunțat că a fost interzisă aterizarea curselor aviatice din Italia și din alte țări cu focare de coronavirus de tip nou pe aeroportul internațional Chișinău. Dodon a făcut anunțul într-o postare pe Facebook în seara de marți, în care mai scrie că această decizie și decizia de închidere a școlilor și grădinițelor începând de miercuri, 11 martie, s-au luat la cererea sa.

Cu o zi mai devreme și tot la cererea lui Dodon, autoritățile au interzis doar îmbarcarea străinilor la bordul avioanelor care vin la Chișinău din Italia, fiind permisă însă revenirea cetățenilor moldoveni.

Înăsprirea restricțiilor de călătorie survine după confirmarea a două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova, numărul total ajungând la trei. În toate cazurile confirmate, este vorba de persoane care au fost în Italia, țara europeană cea mai afectată.

La o ședință la guvern cu premierul Ion Chicu și președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, șeful statului a mai cerut marți să se găsească “spații securizate suplimentare” pentru tratarea bolnavilor, dacă numărul lor va crește.