Moscova amenință să răspundă la reducerea personalului Ambasadei ruse de la Chișinău

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a acuzat conducerea Republicii Moldova că înrăutățește „în mod deliberat” relațiile cu Federația Rusă și a amenințat că „aceste măsuri nu vor rămâne fără răspuns”, după ce Chișinăul a decis să reducă numărul angajaților Ambasadei Rusiei din R. Moldova.

„Rusofobia este încurajată în toate felurile posibile în R. Moldova acum, dar adesea nu-și găsește sol fertil în rândul oamenilor. Din câte știm, oamenii nu sunt predispuși la asemenea manifestări de rusofobie, dar conducerea țării taie toate legăturile și asta e rău”, a declarat Peskov jurnaliștilor ruși, comentând decizia autorităților de la Chișinău.

În opinia lui Peskov, acest gest este „o continuare politicii neprietenoase a conducerii Republicii Moldova în raport cu Federația Rusă”.

„Desigur că astfel de pași, conform regulilor diplomatice, nu sunt lăsați fără reciprocitate”, a spus Peskov.

Ministerul moldovean de Externe a decis să reducă de la 70 până la 25 numărul angajaților Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, echivalându-l cu cel al Ambasadei R. Moldova de la Moscova, „ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de R. Moldova și tentativelor de destabilizare a situație interne”.

### Vezi și... ### R. Moldova reduce numărul diplomaților ruși acreditați la Chișinău