Moscova anulează înregistrarea candidaților opoziției și intensifică represiunea politică

Moscova a anulat în masă înregistrarea candidaților opoziției pentru alegerile municipale de luna viitoare, în timp ce Kremlinul reprimă disidența.

În mod tradițional, autoritățile ruse nu s-au preocupat prea mult de alegerile municipale, deoarece acestea tind să se concentreze asupra unor probleme foarte locale, cum ar fi reparațiile clădirilor de apartamente și îmbunătățirea parcurilor. Cu toate acestea, spun reprezentanții opoziției, președintele rus Vladimir Putin și-a intensificat represiunea împotriva oricărui semn de disidență de când a lansat o invazie neprovocată a Ucrainei, iar aceasta se infiltrează acum până la cele mai joase niveluri ale guvernului.

Vladimir Zalișak, un deputat care reprezintă regiunea Donskoi din Moscova, a declarat pentru RFE/RL că aproape o sută de potențiali candidați ai opoziției au fost descalificați de către comisiile electorale locale pe baza presupusei încălcări a unei clauze administrative controversate. El a declarat că reprimarea potențialilor candidați municipali este un semn că autoritățile sunt „isterice și panicate”.

Zalișak susține că poliția lansează investigații administrative asupra potențialilor candidați pe motiv că aceștia au afișat public „simboluri interzise”. Celor găsiți vinovați li se interzice să candideze timp de un an.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Rusia spune că va permite inspectarea centralei de la Zaporojie