Moscova extinde obligativitatea vaccinării anti-Covid

Moscova, dezinfectarea unie biserici pe fundalul exploziei de noi cazuri de infectare cu coronavirus, 19 octombrie 2021.

De luni, 25 octombrie, în capitala Rusiei intră în vigoarea noi restricții sanitare, ca urmare a creșterii masive a numărului de noi contaminări cu coronavirus și a deceselor legate de Covid-19.

În primul rând, autoritățile din Moscova au ordonat vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajații serviciilor publice, față de 60% în prezent, până la 1 ianuarie 2022.

Rata de vaccinare în Rusia rămâne foarte joasă cu numai o treime din populația adultă vaccinată anti-Covid cu schema completă. Asta deși Rusia a fost prima țară din lume care în august anul trecut a omologat la nivel național un vaccin anti Covid-19, vaccinul Sputnik V.

Vaccinul nu este încă omologat de Agenția Europeană a Medicamentelor sau de OMS.

O treime din angajați din Moscova vor lucra de acasă iar persoanele peste 60 de ani, nevaccinate, vor trebui să rămână în case .

Rusia a raportat marți un număr record de 1.015 decese legate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Cu un bilanț de peste 225 de mii de decese, de la izbucnirea pandemiei, Rusia are cea mai mare rată de mortalitate legată de Covid din Europa. Iar numărul real al deceselor ar putea să fie mult mai mare, Rusia fiind una din puținele țări din lume care nu contabilizează decât decesele provocate direct de noul coronavirus. Tot marți s-au raportat aproape 34 de mii de noi cazuri de infectare cu coronavirus.