Măsurile antiepidemice se păstrează și în cazul persoanelor vaccinate

Moldova, Covid Vaccine, 6 May 2021

Măsurile antiepidemice impuse, precum purtarea măștilor, păstrarea distanței sociale sau igiena mâinilor se păstrează și în cazul persoanelor vaccinate.

### Vezi și... ### În prag de vară se accelerează vaccinarea

„Chiar dacă am fost vaccinați completamente, cu două doze, nu suntem protejați de virus 100%. Din moment ce populația nu este vaccinată în întregime, nu am ajuns nici plafonul de vaccinare de 60-70%, toate restricțiile se păstrează. Indicațiile de distanțare fizică, purtare a măștilor, spălare și dezinfectare a mâinilor, aerisire a încăperilor sunt obligatorii”, a declarat pentru agenția IPN, coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco.„Când vom avea un procent mai mare de persoane vaccinate, ne vom permite să fim în spațiul public sau în interior fără mască. Un procent mare înseamnă peste 60-70% de persoane vaccinate”, a mai precizat Ninel Revenco. Se estimează atingerea acestui procentaj către luna noiembrie 2021.

### Vezi și... ### R. Moldova: s-a deschis vaccinarea pentru toată lumea

Campania de imunizare a fost lansată pe 2 martie, iar până astăzi au fost vaccinate 264 mii de persoane sau până la 7% din populația eligibilă.