În cadrul unei emisiuni de televiziune, premierul Natalia Gavrilița a calificat drept „un succes” colaborarea moldo-română. Ea a afirmat că acordurile semnate vineri între cele două părți vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.
### Vezi și... ### Guvernele României și R. Moldova au semnat documente „pentru stabilitatea și securitatea Moldovei”Natalia Gavrilița și-a exprimat recunoștința pentru asistența financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro, bani ce vor contribui la modernizarea satelor Republicii Moldova, informează IPN.
„A fost o zi de succes cu decizii foarte importante. Este vorba despre această donație generoasă din partea Guvernului României pentru Republica Moldova. Vom decide împreună cu Guvernul României cum exact vom aloca aceste resurse, dar deja avem o înțelegere prealabilă că o mare parte din acești bani va merge pentru programul Satul European, pentru suplinirea Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, ceea ce presupune proiecte în localități, iluminare stradală, apă, canalizare, reparații de școli, grădinițe.” a spus Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.
Ea a adăugat că asistența României a ajutat la reconstruirea a peste 1000 de grădinițe „și a fost un ajutor pe care oamenii într-adevăr l-au simțit”.
Natalia Gavrilița a mai spus că unele acorduri semnate vineri dau deja roade. Acordul privind reducerea tarifelor de roaming poate fi pus în aplicare, iar lucrările de proiectare ale podului peste Prut, care va lega localitatea Ungheni din România de localitatea Ungheni din Republica Moldova, au început.
### Vezi și... ### Sondaj: Majoritatea locuitorilor din R. Moldova cred că România este țara care ajută cel mai mult R. MoldovaRomânia a oferit vineri asistență financiară nerambursabilă în valoare de 100 de milioane de euro Republicii Moldova.
Un acord de finanțare nerambursabilă în valoare de 100 milioane euro a fost semnat între România și Republica Moldova și în anul 2010. Documentul a expirat la sfârșitul lunii martie anul trecut, dar guvernările precedente n-au reușit să valorifice decât 32 de milioane de euro din totalul de 100 de milioane.